top of page

Κέτο Ντρέσινγκ (Σάλτσα Σαλάτας)

Έγινε ενημέρωση: 5 Απρ 2023

Ντρέσινγκ (σάλτσα σαλάτας) χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, για κετογονική διατροφή (κέτο) και για διαβητικούς!


Keto / low carb

Κέτο ντρέσινγκ σαλάτας
Κέτο ντρέσινγκ σαλάτας

Ομολογώ ότι δεν συμπαθώ πολύ τις σαλάτες και ποτέ δεν ήμουν από αυτές που θα γέμιζαν μια γαβάθα με πρασινάδες θεωρώντας με ικανοποίηση ότι είναι γευστικό γεύμα.


Θεωρώ ότι για να είναι καλή μια σαλάτα πρέπει να έχει κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει να είναι ένα υπέροχο μείγμα γεύσεων, υφών και να έχει πολύ καλό ντρέσινγκ.


Αγαπώ τα λαχανικά αλλά κάποιες φορές είναι βαρετά γευστικά ενώ

με ένα καλό ντρέσινγκ σαλάτας μπορεί να γίνουν συναρπαστικά ακόμα και για όσους δεν είναι λάτρεις του είδους.


Η κετογονική διατροφή επιβάλει την κατανάλωση λαχανικών σαν συνοδευτικό (ιδιαίτερα τα πράσινα φυλλώδη που περιέχουν τους λιγότερους υδατάνθρακες) και αυτό το ντρέσινγκ σίγουρα θα τα αναδείξει.


Ανάλογα με τα προαιρετικά υλικά που θα επιλέξουμε θα έχουμε την αντίστοιχη γεύση που ταιριάζει στα λαχανικά ή τη σαλάτα της επιλογής μας.


Κέτο ντρέσινγκ σαλάτας
Κέτο ντρέσινγκ σαλάτας

Κέτο Ντρέσινγκ (Σάλτσα Σαλάτας)


Ποσότητα: 120 γρ (8 κ.σ)

• Βασικά Υλικά:



40 γρ / Τυρί κρέμα


15 ml / Ελαιόλαδο


15 ml / Μηλόξιδο ή χυμό λεμονιού


1/4 κ.γλ / Αλάτι


Λίγο νερό



• Προαιρετικά Υλικά:


1 κ.γλ / Μουστάρδα Ντιζόν


1 κ.σ / Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη


1/2 κ.γλ / Φυσικό γλυκαντικό


1/4 κ.γλ / Σκόρδο τριμμένο


1 κ.σ / Αποξηραμένα μυρωδικά*

(άνηθο, μαϊντανό, κ.ά)


20-30 γρ / Αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)



• Οδηγίες:


1 Βάζουμε τα βασικά υλικά (εκτός από το νερό) σε ένα μικρό γυάλινο βάζο και προσθέτουμε όσα προαιρετικά υλικά έχουμε επιλέξει.


2 Κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι του και κουνάμε δυνατά ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.


Αν το μίγμα είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε 1 κ.σ. από το νερό και συνεχίζουμε έτσι, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.


• Απολαμβάνουμε!



* Σημείωση:

• Αν επιλέξουμε την προσθήκη αποξηραμένων μυρωδικών θα πρέπει να αφήσουμε το ντρέσινγκ τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν τη χρήση για να αναδειχθεί το άρωμα και η γεύση τους.

Τα αποξηραμένα μυρωδικά μπορεί να αντικατασταθούν με φρέσκα.



Αυτό το ντρέσινγκ διατηρείται 3-4 μέρες στο ψυγείο.


Κέτο ντρέσινγκ σαλάτας
Κέτο ντρέσινγκ σαλάτας
Macros για 1 κ.σ (μόνο με τα βασικά υλικά)
  1. Πρωτεΐνη: 0.36 γρ

  2. Υδατάνθρακες (net): 0,27 γρ

  3. Λίπος: 8 γρ

  4. Ενέργεια: 74 Kcal



Οποιαδήποτε διατροφική ανάλυση (macros) βασίζεται σε εκτίμηση που υπολογίζεται από την εφαρμογή "Cronometer" για τα συστατικά κάθε συνταγής. Μπορεί να προκύψουν διαφορές για ποικίλους λόγους, όπως διαθεσιμότητα προϊόντος και προετοιμασία φαγητού. Δεν παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια αυτών των πληροφοριών.


Δεν είμαι διατροφολόγος. Εάν έχετε αυστηρές διατροφικές ανάγκες, προτείνω πάντα να χρησιμοποιείτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή διατροφής για να υπολογίσετε τα μακροθρεπτικά των συστατικών χρησιμοποιώντας τις ακριβείς μάρκες που χρησιμοποιείτε σε αυτήν τη συνταγή, καθώς οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανά μάρκα.


Έχετε πάντα υπόψη ότι οι αντικαταστάσεις των υλικών μπορεί να αλλάξουν το αποτέλεσμα της συνταγής ως προς τη γεύση, την υφή, την εμφάνιση και φυσικά τα μακροθρεπτικά συστατικά.


Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) απαγορεύεται η αναδημοσίευση τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου, φωτογραφιών ή βίντεο καθώς και του υπόλοιπου άρθρου αυτής της συνταγής χωρίς τη γραπτή άδεια της δημιουργού. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή άλλους λόγους και πάσης φύσεως εκμετάλλευσής τους, χωρίς την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
bottom of page